קידושין ללא נוכחות עדים

שמעתי על מקרה בו בחור נתן לחברה שלו טבעת שעליה רשומה תאריך בו התחילו לצאת עם השמות של שתיהם. הוא אמר לה זה לא יגמר לעולם וגם הכין לו טבעת. לא היה עדים והוא לא אמר לה הרי את מקודשת לי וגם לא כיוון לשאת אותה לאשה אלא רק בתור מחווה רומנטית. האם יש חשש אירוסין או נישואין?

תשובה:

שלום רב.

לא. אין כל חשש לקידושין מהסיבות שהזכרת. לא היו עדים, לא נאמר לה כלום בענין הקידושין. לגבי הנקודה האחרונה שהזכרת – שלא היתה לו כל כוונה, היה מה לחשוב על הענין, אבל לאחר שהוזכרו הסיבות הנ"ל, האריכות בזה מיותרת.

ראה עוד כאן וכאן בענין.

הרבה הצלחה!