סיפור לשון הרע במייל אנונימי המפרסם כי מטרתו לעשות שלום בין ניצים

בס"ד
קודם כל אני רוצה להודות על האתר הנפלא, אני מחכים ממנו מאד, וכל פעם שאני ניגש למחשב, אני בודק מה התחדש באתר דין, (במקום לגלוש באתרי חדשות). תזכו למצוות !

יש לי שאלה: בקהילה שלנו התפרסם בלוח המודעות ארגון אנונימי, שלדבריו בא להרבות שלום בין חברי הקהילה, הציבור התבקש שאם אי מי מהציבור ידוע לו על מריבות / תרעומות / כעסים / וכדו' של אחד על חבירו, ידווח לכתובת מייל (שגם היא אנונימית) את פרטי המקרה, והם (האנונימיים) ינסו לפשר ולהשלים בין הניצים, כדי להרבות אהבה ואחווה,
שאלתי, האם מותר לשלוח להם מידע על מקרים של מחלוקות וכדו' עם שמות של אנשים, או שיש בזה לשון הרע ורכילות, גם במקרה שמותר לספר לתועלת ספק לי האם במקרה כזה שאיני יודע למי אני מספר, איך אני יכול להיות בטוח שזה לתועלת ?

תשובה:

שלום רב.

אם מתקיימים מצידך כל התנאים של התועלת הנצרכים על פי ההלכה מותר לך לכתוב למייל זה, אף אם אינך בטוח שאכן הדברים יטופלו כמו שצריך ולא ייעשה בהם שימוש אחר. וזאת בתנאי שמדובר באפשרות סבירה שיהיה אדם שיעשה שימוש אמיתי לעשיית שלום בין אנשים, אף אם אין וודאות לכך.

וראה כאן את כל התנאים הנצרכים לשם סיפור לתועלת.

בהצלחה רבה.