הדלקת נרות חנוכה מחמאה שבושלה בסיר בשרי

חמאה שנתבשלה בקדירת בשר בת יומא האם מותר להדליק נר חנוכה

תשובה:

שלום רב.

דנו בזה הרבה מן האחרונים, ומסקנתם שלכאורה מותר מכיון שמצוות לאו ליהנות ניתנו, אך יש לאסור מצד הבישול בשר בחלב שיהיה בהדלקת הנר, ואולי גם מההנאה שיש לו בכך שחסך מעות לקנות שמן אחר, ולכן למעשה אין להדליק בזה.

מקורות:

שער אפרים סי' ל"ח הביאו האליהו רבא סי' תרע"ג סק"א והשיג עליו מצד הבישול שיהיה על ידי ההדלקה ע"ש ובבאר היטב שם וכן בפרי מגדים שם א"א סק"א ושו"ת שבות יעקב ח"א סימן ל"ח וברכי יוסף יו"ד סי' פ"ז אות י"ז.

ולענין הדלקה בשמן חזיר עי' בשו"ת בית שלמה או"ח סי' קח וקט שהתיר, וכן בשו"ת בית יצחק (שמעלקיס) יו"ד חלק א' סימן קמ"ה, וש"ת תורת חסד או"ח סימן ס'. ועי' עוד בשו"ת שנות חיים סימן ריח.