אם מותר לכהן ללמוד רפואה

שלום!
רציתי לדעת האם מותר לכהן לעסוק במקצוע שבו יש חשש שיהיה בקרבת נפטר, ז"א כמו רופא שפתאום מטופלו נפטר ח"ו והוא בקרבתו או כל דבר כזה?
והאם בעיה זו היא רק ליד גופת אדם נפטר ולא איזו חיה/בהמה?

תשובה:

שלום רב.

א. אם הכהן לא יצטרך במהלך הלימודים להיטמא למתים, על ידי נגיעה באיברים או בכזית בשר של מת, מותר לו ללמוד רפואה אף שביום מן הימים בהיותו רופא יתכן ויטמא למתים.

ב. אין הגוי נטמא מנבלת בהמה.

מקורות:

א. אגרות משה יו"ד ח"ג סי' קנ"ה ושבט הלוי חלק ג' סי' קס"ד, וראה עוד בגשר החיים פרק ו' סעיף א' סק"ד.

ב. גמרא בכורות כט,ב שנאמר 'על כל נפשות מת לא יבא'  יכול אפילו בהמה במשמע תלמוד לומר 'לא יבוא' במטמא בביאה לאהל המת הכתוב מדבר והיינו אדם מת. עי' בתוספות ובמאירי נזיר מג,א.