עד כמה יש למלא כוס קידוש גדולה

שלום יש לי כוס יין גדולה שמכילה בערך 250 מל האם אני חייב למלא את כולה בקידוש והבדלה אף על פי שאני שותה רק רביעית כי קשה עליי השתייה או מספיק למלאות חצי כוס או שעור רביעית בדיוק

תשובה:

שלום רב.

מצווה לקדש על כוס מלאה אף אם היא כוס גדולה שמכילה כמה רביעיות, אבל אם אין לו אלא כוס גדולה ואין לו די יין כדי למלאותה מותר לקדש עליה גם אם אינה מלאה אם יש בה לפחות רביעית יין.

ובין אם הכוס גדולה או קטנה אינו חייב לשתות את רוב הכוס אלא שיעור מלא לוגמיו.

מקורות:

שו"ע סי' רע"א סעיף י' ומשנה ברורה ס"ק ס"ז.