נטמאה בז' נקיים אם צריכה לספור שוב חמשה ימים

שלום,
אני באמצע 7 נקיים וביום ה-5 מצאתי בבדיקה מעט דם. האם אוכל מחר לעשות הפסק טהרה או שעלי להמתין קודם 5 ימים ואז להפסיק בטהרה?
תודה

תשובה:

שלום רב.

אינך צריכה להמתין עוד פעם חמשה ימים, אלא לעשות הפסק טהרה ולהתחיל מיד בספירת ז' נקיים. וכשעושה הפסק טהרה ביום ראיית הדם צריכה לעשות מוך דחוק מדינא.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קצ"ו סעיף י"א, וכל הצורך להמתין חמשה ימים הוא לאחר שניתרה לבעלה מכיון שהיא פולטת ש"ז, ונחלקו האחרונים מה הדין אם נטמאה לאחר שנטהרה לבעלה ועדיין לא הספיקו לשמש אם צריכה שוב להמתין חמשה ימים, והחזון איש במכתב כתב שאפשר להקל בזה. ושצריך מוך דחוק עי' בש"ך קצו,ו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. סתימת הרבה פוסקים הוא שבמצאה על עד מראה אסור באחד מ ז נקיים אין דינו כמעיין פתוח להצריכה הפסק בין השמשות ומוך דחוק לעיכובא כמו הפסק ביום ראשון לראיתה וכן לענין לקבעו וסת דעת הגאב"ד מטשעבין והרב פאדוא שאין לקבוע וסת מבדיקה ועין שם איך שישבו את דעת השו"ע