מפני מה השמיט השולחן ערוך הלכות לשון הרע

לרבני בית ההוראה שלום רב שאלה ראשונה מדוע אין בשולחן ערוך הלכות לשון הרע

תשובה:

שלום רב.

השולחן ערוך השמיט הרבה הלכות שבין אדם לחבירו, ונראה עיקר הטעם לכך מפני שבזמנם היו הדברים פשוטים וברורים ולא היה צריך לפורטם, וכשם שלא הזכיר השולחן ערוך את הדין שאסור לאדם לרצוח ולנקום וליטור, אך בעבור הזמן ובירידת הדורות החלו לזלזל באיסור זה, ומשום כך היה צריך החפץ חיים לחבר ספר שלם על איסור זה.

מקורות:

במגן אברהם סי' קנ"ו ובמשנה ברורה שם סק"ד הביאו את הדינים שהשמיט השולחן ערוך וביניהם הלכות לשון הרע. וראה בספר תורת האדם לאדם חלק ו' עמוד 147 שהביא באריכות כמה תשובות לשאלה זו מרבנים שונים.