יום השנה שחל בשבת

שלום,

יש לי קרוב משפחה שנפטר בט"ו בשבט (8.2.12), ונקבר בט"ז בשבט (9.2.12).
מתי חל יום השנה שלו (12 חודשים)? מתי יש לערוך סעודה? ומתי יש לעלות לקבר?
יש לציין, כי אנו ספרדים.

אודה לתשובתכם בהקדם, כי אנו זקוקים להודיע לקרובים, נעמה

תשובה:

שלום רב.

יום השנה חל ביום השבת הקרוב (ט"ו בשבט).

יש שעולים לקבר ביום שישי, ויש שעולים לקבר ביום ראשון, והנכם יכולים לעשות כפי שהנכם רוצים.

סעודת אזכרה, כאשר רק לומדים את הלימודים שלומדים ביום השנה, ואין בסעודה דברי הספד, יכולים לעשות בשבת, אולם אם יש בסעודה דברי הספד יש לעשות או בליל שישי וכן הוא לדעת האריז"ל, או במוצאי שבת.

מקורות:
עי' ילקוט יוסף (אבילות עמ' תרכו ואילך) בדעות הפוסקים בזה, ואם כי דעתו שעדיף להקדים את העליה לקבר, מכל מקום ראה שם שהביא שלדעת השו"ע מסתבר שיש לאחר את העליה, ועל כן דעביד כמר עביד וכו'.

לענין סעודת האזכרה: כאשר אין בזה דברי הספד רק לימוד וסעודה, אין מניעה לעשות זאת ביום השבת, אולם אם יש בזה דברי הספד, אסור לעשות זאת בשבת, ולכן תלוי במחל' הפוסקים שהובא לעיל, ושם הביא בשם האריז"ל שעדיף להקדים לליל שישי.