אם כהן הפודה את הבן מברך שהחיינו

נתכבדתי להיות כהן אצל פדיון הבן, וצ"ע אם צריך אני לכוון לברכת שהחיינו שמברך האב או לא, והעיקר אני רוצה לידע מהו המנהג בזה ואם יש מנהג בזה

תשובה:

שלום רב.

נוהגים שהכהן לא מברך 'שהחיינו' רק אבי הבן מברך ומכוון להוציא את הכהן בברכתו.

מקורות:

הגמרא בפסחים דף קכא,ב הסתפקה אם הכהן מברך או אבי הבן מברך, ולהלכה נפסק שם ובשולחן ערוך יו"ד סי' ש"ה סעיף י' שאבי הבן מברך וכתב החתם סופר בשו"ת סי' רצ"ט שמסקנת הגמרא היא רק שאבי הבן קודם לכהן ולכן יכוון אבי הבן להוציא את הכהן בברכתו, וכן כתב הרש"ש על הגמרא שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לעומת זה ראיתי בשו"ת אבני צדק יו"ד סי' קכ"ו דאין נוהגים כן, וגם בשו"ת טוב טעם ודעת מהדו"ג ח"ב סי' קכ"ד שסובר דיש לכהן לכוין לשמוע מהאב כתב דאין נוהגים כן, ע"כ שאלתי מהו המנהג בזמנינו.

  2. יש כהנים שיודעים את הדין הזה ומכוונים לצאת, אך ראיתי גם כהנים שאינם יודעים מדין זה ולא מכוונים לצאת, לכתחילה ודאי שראוי לכהן לכוין לצאת בברכת שהחיינו לצאת ידי כל השיטות.