לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אבקת חלב נכרי לקטנים

בס"ד

ביתי הקטנה האמצעית אוהבת פיצה מעדנות. הפיצה מכילה רכיבי אבקת חלב נוכרי. ניסינו את כל הפיצות שבשוק עם חלב ישראל . היא פשוט לא אוכלת כי לא טעים לה. וגם נשארת בצער ובכעס.
האם ניתן להקל איתה מאחר ועדיין אינה מחוייבת במצוות ?

תשובה:

שלום רב.

כשיש צורך בכך ניתן להקל לקטנים באכילת אבקת חלב נכרי. אך יש להקפיד על שאר עניני הכשרות שבפיצה זו כיון שאם לא מקפידים על כשרות יש חששות לאיסורים חמורים יותר.

מקורות:

בעיקר דין אכילת חלב עכו"ם עי' בשדי חמד ערך חלב נכרי, חת"ס יו"ד סי' ק"ז וערוך השולחן יו"ד סי' קט"ו, ועי' באגרות משה יו"ד סי' מ"ז – מ"ט שהתיר בחלב נכרי בפיקוח ממשלתי ועי' במשנה הלכות ח"ד סי' ק"ג מה שכתב על דבריו. ובאבקת חלב הדין קל יותר כיון שמבחינה מציאותית עלייה להעשות רק מבהמות טהורות, ועי' בחזו"א יו"ד מא,ד מה שכתב על זה. ובספר הקטן והלכותיו פרק ה' הביא מהגרש"ז אוירבך זצ"ל שאמר לו שלא צריך להחמיר לתת לתינוקות אבקת חלב ישראל בדווקא ואין בזה גם חשש טימטום כיון שאין זה אלא איסור דרבנן. וברשב"א ביבמות דף קי"ד מבואר שבכל איסור דרבנן אין איסור ספיה לקטן ולפי"ז נמי ניתן להקל במקום צורך להאכיל לקטן חלב נכרי ובפרט שגם האיסור בזה אינו ברור דיו.