תיקון צינור המשמש שני שכנים ונמצא בשטחו של אחד מהם

צינור ביוב של ראובן מתחבר לצינור של שמעון וצינור של שמעון מתחבר לצינור של העירייה. קרה שבר בצינור של שמעון שראובן גם משתמש אבל הוא נמצא בשטחו של שמעון. האם גם ראובן חייב להשתתף בהוצאות התיקון.

תשובה:

שלום רב,

שני השכנים חייבים להשתתף בשווה.

מקורות:

עיין בשו"ע חו"מ סי' קנח סעיף ו לעניין קירות שמשמש שני שותפים שאם הם נמצאים בשטחו של אחד מהם, השני משלם פחות כיון שאינו יכול לסמוך תקרה על הקירות, אבל אם הנאת שניהם שווה אין הבדל בשטחו של מי נמצאים הקירות.