מיון משחקים בשבת

שלום רב.
א. האם מותר לאסוף משחקי ילדים בשבת כגון "לגו" וכד' ? וכיצד ניתן לאוספם כשהן מעורבבים?
ב. האם מותר לקשור "עניבה" (לקישוט) בשבת?

תשובה:

שלום רב.

א. מותר לאסוף משחקים בשבת בלי למיינם, המיון אסור כאשר המשחקים מעורבים משום מלאכת בורר. אמנם אם רוצה לשחק כעת במשחקים מותר למיין לצורך המשחק.

ב. אם הוא קושר את העניבה על מנת לפותחה בו ביום והקשר יכול להינתק על ידי משיכת צד אחד של הקשר – מותר.

מקורות:

א. מכיון שדבר זה נחשב לברירה לאחר זמן אסור אף אם בורר אוכל מתוך פסולת, וראה בארחות שבת פרק ג' סעיף י"א וי"ב.

ב. ראה כאן.