כתם על צבעונים בגודל גדול

בס"ד

לאחרונה ענו לי מהאתר שכתם על לבנים כחולים אינו מטמא.
רב אחר אמר לי שאם הוא בגודל של פלאפון/חב' סיגריות זה מטמא.
אם אני לא מצליחה לראות כי זה לא בדיוק ברור מה הגודל, זה על לבנים כחולים. מה צריך לעשות? בנוסף, האם זה מסוכן לולד? (אני בהריון בשבוע 27)

תודה רבה ותזכו למצוות.

תשובה:

שלום רב.

אמנם יש רבנים הפוסקים שבכתם גדול כשיעור חצי שטר כסף מטמא מדין ווסת הגוף או מדין הרגשה, אך יש מהפוסקים שחולקים על זה, וסבורים שכל כתם על בגד צבעוני אינו מטמא כשאינו בא בהרגשה. ומסתבר שבכתם גדול מאוד הכל יודו שאין לזה דין כתם.

ואשה המחמירה על עצמה יכולה לבדוק את עצמה לאחר מציאת כתם בגודל כזה ואם מצאה עצמה נקייה היא טהורה, ואם מצאה דם היא טמאה.

אם יש סיכון לוולד בדימום כזה יש לשאול את הרופא המטפל.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הכוונה שכתבתם לגבי כתמים אם יש הרגשה.
    הרגשה בהלכה זה רק אם מרגישים שיוצאים מהרחם. לא?
    אם אני מרגישים שיוצא מקצה הנרתיק זה נקרא הרגשה?

  2. הנוסח של הרב המשיב הנ"ל אכן אינו מדוייק, זו לא הרגשה אבל זה כן עשוי להחשב ראייה דאורייתא כיון שזה כבר דימום ממש ולא כתם. נשים היום לא מרגישות גם בזמן מחזור, ממילא תמיד יש את השאלה מה היא ראייה דאורייתא בזמנינו, והתפיסה המקובלת היא שבכמות גדולה כמו שלוש אצבעות זה בכר ראייה ולא סתם כתם.