פדיון הבן לאחר הפלה מוקדמת

אשה ילדה בן לפני כמה ימים, אך לפני שנה נכנסה להריון פעם ראשונה ואחרי ג' שבועות ממקוה האחרון היו לה דימומים. הרופא הסתכל באולטראסאונד וראה שאין הלב דופק וקבע שהעובר אינו חי. ביום 41 או 42 שוב נבדקה ע"י הרופא וראה שהרחם ריק. האם יש לפדות הבן שזה עתה נולד, ובברכה ?
בתודה מראש על תשובה בהקדם האפשרי.

תשובה:

שלום רב ומזל טוב.

התינוק שנולד עתה חייב בפדיון הבן, מכיון שההפלה לא היתה לאחר היום הארבעים.

מקורות:

ראה כאן.