אתיופים בני הפלשמורה הנכנסים לבית כנסת עם צלב על מצחם, אם מותר להתפלל עמם

שלום וברכה

לפעמים מגיעים אתיופים מהפלאשמורה לתפילות, ונראה הצלב על מצחם איך אפשר להתפלל בבית כנסת עם עבודה זרה . תודה ?

בכבוד רב

תשובה:

שלום רב.

בשעת הצורך אפשר להקל להתפלל עמם בבית הכנסת. אך כשהדבר מתאפשר יש להסביר להם כי עליהם להסיר מעצמם צורה זו.

מקורות:

בשו"ת הר צבי ח"א כתב בדין כמרים הרוצים להכנס לבית הכנסת וצלבים תלויים על גופם, אם חייבים לעכבם מלהכנס משום 'לא תביא תועבה אל ביתך' והאריך שם לבאר ששתי וערב שאין עובדים אותו אלא הוא רק לזכרון לא מקרי צלם ואם רוצים להכנס מעצמם מותר ע"ש שהאריך בזה. ובוודאי באתיופים בני הפלשמורה יש להקל בזה כיון שלדעת רבים צלב זה לא נעשה כלל לשם עבודה זרה אלא כדי להציל נפשם מידי רודפיהם הגויים (יש להדגיש כי תשובה זו לא נכנסת כלל לבירור יהדותם של בני הפלשמורה שדנו בזה הפוסקים רבות ואין כאן המקום).