טלטול בשר חי

שאלה: הרי בשר חי מותר בטלטול שאף שאינו מבושל יש דרך לאוכלו כך.אם כן מה שונה לשעועית או חומוס וכו',שאף שאין רגילות לאכלם כך קיימת האפשרות לאכלם כך.

תשובה:

שלום רב.

כיום שאין דרך לאכול בשר חי, דין בשר חי כמוקצה ואין לטלטלו. ולדעת הספרדים ניתן להקל בזה כיון שראוי לאכילה אך קטניות אינם ראויות לאכילה כלל.

מקורות:

עי' משנה ברורה סי' ש"ח ס"ק קכ"ו שהביא מחלוקת בזה, ובערוך השולחן שם סנ"ח כתב שבזמנינו אסור לטלטלו כיון שאין רגילות לאוכלו, וכך העלה לדינא הגרש"ז אוירבך זצ"ל בשמירת שבת כהלכתה פרק י"א הערה כ'. אמנם בילקוט יוסף שבת כרך ב' עמוד שנט כתב להתיר גם בזמן הזה, אך גם לדבריו הדבר תלוי במציאות האפשרות לאוכלו חי.