נציג חברת השכרת רכבים בדק את הרכב ולא הבחין בפגם

אדם ששכר רכב מחברת השכרה והרכב נפגע במקצת, ובהחזרת הרכב נציג החברה בדק את הרכב ולא העיר על הפגם, האם מחובתו לידע אותו על כך? יש לציין שבמקרים רבים גם כשרואה כזה פגם אינו מקפיד ע"כ, (אך יש לשער שאם יראה לו את הפגם לא יפטור אותו על אף שבהחלט יתכן שאם היה רואה את הפגם לבד לא היה מקפיד עליו).

תשובה:

אין צורך להראות.

מקורות:

ניתן להניח שראה ולא הקפיד (עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב בעניין אם לתלות שהשני טעה או לא). גם אם לא ראה, כנראה שהפגם אינו נראה לעין (שהרי הנציג בודק באופן מקצועי) ומשום כך אינו מוריד את שווי הרכב וגם אינו עומד לתיקון וממילא אין חיוב לשלם.