לתרומות לחץ כאן

תפילת שחרית לאחר חצות היום

שלום רב, אם אדם התפלל לאחר חצות היום (מסיבות מסוימות) תפילת שחרית מה הוא צריך להתפלל? כי שמעתי שמי שמתפלל אחר חצות היום הוא לא יכול לברך ברכות התורה אלא אומר ברכות השחר עד גומל חסדים טובים… ואחר כך אומר שמע ישראל עם הפרשיות וזהו. (ואם כן איך יהיה מותר לו ללמוד תורה אם לא אמר ברכות תורה?)

תשובה:

שלום רב.

אדם המתפלל לאחר חצות היום, בדיעבד יכול לומר את כל ברכות השחר כולל ברכות התורה. ואת תפילת השמונה עשרה של שחרית ישלים בתפילת מנחה. וראה כאן את שאר הפרטים באריכות.

מקורות:

לענין ברכות השחר ראה במשנה ברורה סי' נ"ב סק"י שלכתחילה צריך לומר אותם עד סוף השעה הרביעית של היום, ואם לא אמרם, ישתדל לאומרם עד חצות היום, ואם לא אמרם קודם חצות, יכול בדיעבד לומר אותם עד שהולך לישון בלילה, ואם חטפתו שינה כבר, לא יאמר ברכת 'המעביר שינה'.

ובענין תפלת שחרית מי שנאנס מתפלל עד חצות כמו שמבואר בשו"ע או"ח [פט,א] ומי שלא נאנס נחלקו הפוסקים אם יכול להתפלל עד חצות או לא ולכן יתפלל על תנאי שאם אינו חייב תהיה תפילתו נדבה [משנה ברורה סימן פט,ו].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אישה יכולה להתפלל פעמיים שמונה עשרה במנחה אם היא הפסידה שמונה עשרה בשחרית?
    מדובר באישה שבדרך כלל מתפללת שחרית ומנחה כל יום.

  2. בהחלט, אין הבדל בין גברים לנשים בענין זה, וגם אשה שבדרך כלל מתפללת רק שחרית ומנחה ולא התפללה מנחה, יכולה להתפלל ערבית פעמיים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל