עבודה במוצאי שבת, שינה בשבת לצורך עבודה במוצאי שבת

האם מותר לעבוד במוצאי שבת
אמרו לי שמי שעובד במוצאי שבת יכול להיות שהוא ינוח בשבת בשביל לעבוד אחר כך או משהו כזה
אני רוצה לדעת מה ההלכה ואם יש עניין להחמיר או להקל בענין הזה?

תשובה:

שלום רב.

מותר לעבוד במוצאי שבת, ואף מותר לנוח בשבת לצורך כך, אך אסור לומר שהולכים לנוח לצורך עבודה במוצאי שבת, כדי שלא יראה זלזול בשבת שמתכונן לצורך חול.

מקורות:

משנה ברורה סי' ר"צ סק"ד, וראה בארחות שבת פרק כ"ב סעיף קצג שאין זה מאיסור הכנה משבת לחול אלא משום זילותא דשבתא.