הסרת תווית המחוברת לבגד עם חוט פלסטיק

כבוד הרב שליט"א,
1) האם מותר בשבת להוריד תווית מבגד חדש שמחובר לבגד על ידי חוט פלאסטיק. האם מותר על ידי שינוי, כגון בשיניים.
2) האם מותר לילדים אחרי בר מצווה להחליף ביניהם כרטיסי תמונות, שהיא כעין מסחר, כרטיס פלוני תמורת כרטיס פלוני.
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב.

1. מותר להסיר את התווית המחוברת לבגד בשבת על ידי חוט פלסטיק ללא חשש. אמנם אם החוט מחבר שני חלקי בגד זה לזה לפעמים הבגדים נידונים כתפורים זה לזה ואין להסיר החוט.

2. אין זה דומה למקח וממכר ומותר להחליף מדבקות המיועדות לאוסף בשבת.

מקורות:

1. ראה בספר ארחות שבת פרק י"א סעיף י"ד שהאריך בענין זה והוכיח כפי שכתבנו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כתב הארחות שבת שם שאין בזה מכה בפטיש כיון שהבגד כבר גמור כשהוא יוצא מבית החרושת ותליית הבגד אינה נותנת לו שם של בגד שאינו גמור.