קניית מתנה לעובד גוי לרגל יום הולדתו

שלום וברכה
יש לי משרד בסין עם עובדים גוים
להעובד יש יום הולדת נהוג לחגוג להם יום הולדת
אז כמה עינינים האם מותר לי לקנות להם את העוגה פלוס מתנה שהעוגה היא לא כשרה
האם מותר לי לתת כסף להעובד אחר שהוא יקנה את העוגה פלוס מתנה

תשובה:

שלום רב.

אם הרגילות היא כך לקנות להם מתנה ליום הולדת, וכן אם מטרת הנתינה היא כדי שיעבוד טוב בהמשך, מותר לך לקנות להם אף עוגה לא כשרה וכן להביא להם כסף שיקנו בו הם לעצמם.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' קנ"א סעיף י"א, מגן אברהם סי' צ' סק"ל. וכן בכל מקרה שאין זה מתנת חינם אלא כתמורה לדבר שקיבל או שיקבל בהמשך מהגוי.