ריקוד ושירה עם אשתו נדה לאחר הדלקת נרות חנוכה

שלום
לאחר הדלקת נרות חנוכה אנו נוהגים לרקוד עם ילדינו הקטנים.
האם מותר לי לרקוד ריקוד משותף עם הילדים ועם בעלי בזמן שאנחנו אסורים?
ומה לגבי שירת מעוז צור ביחד עם כולם?
תודה

תשובה:

שלום רב.

אם יש כמה ילדים מותר לכם לרקוד עמם, אך אם יש רק ילד אחד או שנים אין לנהוג כן.

לענין שירת 'מעוז צור' דינה כשאר זמירות שאסור לבעל לשמוע את שירת אשתו אף אם שרה ביחד עם בניה.

מקורות:

בפתחי תשובה יו"ד סי' קצ"ה סק"י הסתפק בדין שמיעת זמר אשתו נדה, ופשטו הפוסקים לאסור (ערוך השולחן שם, לחם ושלמה קצה,ב, קיצור שו"ע קנג,י ואגרות משה יו"ד ב,עה) וראה בשו"ת שבט הלוי ח"ו יו"ד סי' קכ"ט אות י"ב שאוסר לשיר זמירות לאשה נדה אף אם שרה יחד עם אחרים, וכן הביא בספר הליכות בת ישראל עמוד פט מהגרי"ש אלישיב זצ"ל שהורה שאם אשתו נדה לא תשיר עמו כלל זמירות. ועי' ביביע אומר חלק ב' יו"ד סימן ט"ו מה שכתב בענין זה.