נתינת טיפ למלצר מחלל שבת בפהרסיא

האם מותר לתת למלצר מחלל שבת באולם אירועים טיפ, האם יש לחשוש שהוא ישתמש בזה לדבר עבירה?

תשובה:

אין סיבה להניח שהמלצר ישתמש בדבר זה לדברי עבירה, ומשום כך אין סיבה לחשוש שבנתינת כסף זה עובר על איסור מסייע לידי עוברי עבירה. אך יש הסוברים כי יש בעיה לתת מתנת חינם לישראל מומר, כדין נתינת מתנת חינם לנכרי האסורה משום 'לא תחנם'. אך כתבו הפוסקים שכשמחזיר לו הנכרי (או המומר) בתמורה לנתינה דבר מה, אין זה נחשב מתנת חינם, וכן הדין אם מחזיר לו טובה שהרי כבר שילם לו גמולו. וכן מפני דרכי שלום מותר.

מקורות:

ראה בספר בינה ודעת מחללי שבת בפהרסיא פרק כ"ה סעיף י' שהאריך בכל פרטי דין זה.