שינוי מקום בדברים שאינם צריכים ברכה במקומם

שלום רב
אם אני אוכל תפוח או כל דבר שמברכים לאחריו "בורא נפשות" ועכשיו רצוני לצאת למקום אחר לשתות כוס קפה. כיצד עלי לנהוג לגבי "בורא נפשות". האם לברך עכשיו "בורא נפשות" ועוד פעם "שהכל" ו"בורא נפשות" על הכוס קפה? או לברך "בורא נפשות" בסוף על הכל? כיצד לנהוג "לכתחילה" ו "בדיעבד"?

תשובה:

שלום רב.

יש לברך לאחר שינוי מקום ברכה ראשונה שוב במקום החדש, ואחר כך ברכה אחרונה על שתי האכילות.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קע"ח סעיף ב' ורמ"א שם. ואף שלדעת השולחן ערוך יש לברך קודם ברכה אחרונה על האכילה הראשונה, ואחר כך ברכה ראשונה על האכילה השניה ואחר כך שוב ברכה אחרונה, הורו מגדולי ספרד שלכתחלה אין לעקור ממקומו באמצע סעודתו, אך בדיעבד אם עקר אינו מברך שוב ברכה אחרונה כיון שיש לחוש לדעת הרמ"א (ר' בכף החיים קעח,יד וילקוט יוסף קעח,א).