פירוש הפסוק 'כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם'

שלום לכבוד הרב.. מה הפירוש כמים הפנים לפנים כן לב האדם לאדם?

תשובה:

שלום רב.

פירש רש"י במשלי כז,יט כמו מים שאת הפנים שאתה מראה לתוכן הן מראות לך, כך לב האדם לאדם, שלפי מה שאדם יודע שחבירו אוהבו כך הוא מראה לו פנים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. וכן ביבמות, קיז עמוד א': 'כמים הפנים לפנים..' אומרת הגמרא: דרשו חז"ל ההוא בדברי תורה כתיב. ופירש"י: 'שלפי פנים ולב שהאדם נותן לתורה,כך זוכה כנגד זה ללמוד ולזכור את לימודו,שאם יגעת בתורה תמצא,ואם לא יגעת לא תמצא.