עשיית הפסק טהרה ביום שישי כשהטבילה תהיה בליל שבת

שלום,
אני כמה שבועות אחרי לידה ורוצה לעשות הפסק טהרה.
האם אני יכולה לנסות לעשות הפסק ביום שישי?
בצורה כזו הטבילה תצא בשבת. האם עדיף לדחות את ההפסק כדי לא לטבול בשבת?
והאם יש הבדל בין יולדת לאישה שסופרת 7 נקיים לאחר וסת?
כלומר – האם צריך להשתדל שהטבילה לא תצא בשבת, והאם מותר לדחות את ההפסק לצורך זה?

תודה

תשובה:

שלום רב.

המנהג בזמנינו שניתן לטבול בליל שבת אף אם יכלה לטבול לפני השבת. ולכן ניתן לעשות את הפסק הטהרה ביום שישי אף אם יצא שהטבילה תצטרך להיות בשבת.

מקורות:

רמ"א יו"ד סי' קצ"ז סעיף ב' ובערוך השולחן שם סעיף ח' וזה לשונו: וכן המנהג הפשוט אצלנו שכולן טובלות בלילי שבת אף גם כשהיתה יכולה לטבול מקודם השבת וכן כשטבלה וצריכה טבילה אחרת כגון שמצאה איזה חציצה או שכחה צפורן או פגעה דבר טמא יכולה לטבול בשבת פעם שנית ושלישית, עד כאן.