מה מברכים על פיצוחים?

שלום רב

קניתי פיצוחים מהחנות מתוקים שמעורבבים בסוכר עכשיו הבעיה היא שיש שמה גם דברים של עץ כגון דובדבן וגם של אדמה כגון אגוז והם מתוקים ומעורבבים יחד עכשיו רציתי לשאול מה הברכה עליה

תשובה:

שלום רב.

ברכת האגוזים היא גם 'העץ', אך אם מעורבים שם גם מיני אדמה בתערובת, אם כל מין ניכר לעצמו, ואוכלים כל אחד בפני עצמו, צריך לברך על כל מין ומין את ברכתו הראויה, אך אם אוכלים אותם יחד והרוב ממין העץ, נחלקו בזה הפוסקים ויכול לברך רק 'העץ' ויש המחמירים לברך גם 'אדמה' על דבר אחר הנפרד מהתערובת.

מקורות:

ראה בספר וזאת הברכה פרק י"א ובספר שערי הברכה פרק ט"ו סעיף י"ב ובהערות שם באריכות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. רק תקפיד לקנות ממקום כשר. אין לך מושג מה הולך בחוץ גם עם פיצוחים. אני מקפיד לקנות מרמת גן ברחוב היצירה 20 יש שם חנות מפעל ששם אני קונה את הפיצוחים והתבלינים לרעייתי בלב שקט