עלייה לבית הקברות בחנוכה

האם מותר לעלות לבית קברות כאשר יום הפטירה חל באמצע ימי החנוכה

תשובה:

שלום רב.

מותר לעלות לבית הקברות אם אין חשש שיבואו שם לידי בכי, אך אם יש חשש שיבואו לידי בכי אסור, וכן אין לעשות שם השכבה.

מקורות:

יביע אומר חלק ז' יו"ד סי' מ"ב וגשר החיים פכ"ט.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יצאתי מהשבעה בחג החנוכה ולא עליתי לקבר
    האם לעלות מיד אחרי החנוכה או לדלג על העליה ולעלות רק ב 30 (ע"פ מנהג הספרדים )

  2. 1. מותר לעלות לקבר בחנוכה אם אין חשש שיבואו לידי בכי, אך אם יש חשש שיבואו לידי בכי אסור, וכן אין לעשות שם השכבה. ומותר לעשות סעודת אזכרה. אך להתענות בו אסור.

    2. לא עולים לקבר בראש חודש.

    יביע אומר חלק ז' יו"ד סי' מ"ב וגשר החיים פכ"ט הביא ב' מנהגים בזה.