פתיחת פחית בשבת

האם מותר לפתוח פחית שתייה בשבת?

תשובה:

שלום רב.

לכתחלה נכון להחמיר שלא לפותחה בשבת מכמה טעמים, אך בשעת הצורך ניתן להקל.

מקורות:

דעת הגרש"ז אוירבך זצ"ל היתה להקל בזה, כפי שכתב במנחת שלמה חלק ב' סימן י"ב מכמה טעמים ובספר בנין שבת הביא דעתו באריכות. אך בארחות שבת פרק י"א סעיף מ"ג הביא מהגרי"ש אלישיב זצ"ל שנקט לאסור בזה גם מחשש למלאכת מכה בפטיש וגם מחשש למלאכת מחתך (עי"ש באריכות הדברים בהערה) וגם דעת הגר"ש וואזנר שליט"א לאסור בזה כפי שהביאו בשמו בקובץ מבית לוי י"ט עמוד מ'.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    לכבוד הרב שליט״א
    לדעת המתירים להפריד גביעי לבן בשבת האם כמו כן יהיה מותר להפריד ארטיקים שמחוברים באריזתן וכדומה או יש לחלק?