דיני נתינת פלסטר על פצע בשבת

שלום רב!
האם מותר לשים פלסטר על פצע בשבת וא"כ באלו מקרים?
בברכת יישר כח ותודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

לכתחלה יש להסיר לפני שבת את הנייר הדבוק לפלסטר, ואז ניתן להדביקו על הפצע, אך יש להקפיד שלא להדביק קצה אחד של הפלסטר על קצהו השני (כגון בנתינתו על אצבע). ובשעת צורך גדול מותר להסיר הנייר אף בשבת.

מקורות:

לענין הסרת הניירות הדבוקים על צידי הפלסטר בשבת, נחלקו הפוסקים אם מותר או אסור, שדעת הגרש"ז אוירבך זצ"ל שמותר כיון שאין דרך לחזור ולהדביק הנייר לפלסטר, וכן שאין זה נחשב מודבק כלל אלא מונח בפלסטר. אך דעת הגרי"ש אלישיב זצ"ל שדבר זה אסור כפי שהובא בארחות שבת פרק י"א סעיף ל"ה ובהערה שם, ומשום כך ראוי להסיר את הנייר לפני שבת כדי שבמקרה ויצטרך לו בשבת, לא יצטרך להסיר הנייר בשבת. אך בשעת הדחק כתב בשמירת שבת כהלכתה פרק ל"ה סעיף כ"ז שמותר, ולענין נתינתו על אצבע שמדביק קצה אחד של הפלסטר על קצהו השני יש בזה חשש משום מלאכת תופר כפי שכתב בארחות שבת שם בהערה מ"ז.