בית הכסא במטוס אם נידון כמחובר

שאלה : מה הדין לגבי אשה שראתה דם על בית הכסא הנמצא במטוס ? האם בית הכסא הנמצא במטוס נחשב למחובר ?

תשובה:

שלום רב.

אין זה נידון כמחובר ואם הוא עשוי מחומרים המקבלים טומאה נידון ככלי המקבל טומאה וכתם הנמצא על גביו מטמא את האשה.

מקורות:

כך כתב ר' יצחק זילברשטיין בספרו כנפי רוח פרק כ"ג ופשוט, וכשם שדנו כל הפוסקים על טומאת כהנים בו ועוד. אמנם יש לבדוק את החומרים ממנו עשוי בית הכסא ואין כל החומרים מקבלים טומאה.