זמן הגאולה

שלום רב,
שמעתי ממישהו שכמה מהראשונים אמרו שהמשיח יבוא בסוף המאה העברית הנוכחית
(5700-5800) האם כמה ראשונים אמרו דבר כזה? ואם ידוע לך כמה מקורות מהם ומי מהם אמר דבר כזה-אם אפשר.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

יתכן שהכוונה היא למה שכתב המפרש על ספר דניאל בשם 'אבן יחיא'  לרבי יוסף אבן יחיא בפרק ח' פסוק ט"ו כותב כך: משנברא העולם עד שקם כורש שלשת אלפים ושצ"א שנים שאז בימים ההם ומעט קדם בימי בלאשצר ודריוש ראה דניאל החזיונות האלה ויאמר אלי עד ערב בקר אלפים ושלש מאות, באופן כי בסוף החמשת אלפים ושבע מאות שנה לבריאת העולם בקרוב אם מעט קדם או מעט אחר כך יבוא קצנו בעזרת השם למען יוכלו בני ישראל לשבת בטח על אדמתם.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בספר עוד יוסף חי, להבן איש חי (פ' במדבר) מובא, שהקץ האמיתי יהיה כשיעבור רוב האלף השישי. אך לא נדע אם הכוונה על המאה השביעית/שמינית/תשיעית/עשירית!