סיפור לשון הרע לתועלת

אני גרה במושב שיתופי שיש בו הרחבה. ישנו עימות חריף בין נציגי שתי הקהילות. האם דיבור על דרך תפקוד אחד הנבחרים נקרא לשון הרע?
כדי לקדם מהלכים ושינויים בישוב וכו' ,אנחנו צריכים להזכיר חולשות ומעידות של חלק מהנבחרים וכמובן מעלות והצלחות.
האם כל דיון אישי בישובנו הוא בבחינת לשון הרע?
היום הבחירות גם בארץ הם באנשים ובאגנדה שלהם ולא רשימה אמורפית.כיצד מדלגים על המכשול?
גם בדיון או דחייה של מועמד לקליטה יש צורך לדון באופן אישי .האם ניתן לעקוף מכשול כזה ,האם בכלל זה לשון הרע?

תשובה:

שלום רב.

כיון שדבר זה הוא לתועלת הענין מותר לספר עליו אך צריכים להתקיים כמה תנאים, א' צריך לדעת בוודאות שכך היה (באופן אישי), ב' להתכוון לתועלת בלבד. ג' שלא יגדיל הסיפור יותר ממה שהוא.

ישנם פרטים נוספים כמפורט כאן, אך במקרה זה לא כל התנאים שייכים.

בהצלחה רבה.

מקורות:

חפץ חיים כלל י'.