להניח אוכל שנשלח לשבת לימי החול

מה הדין בעני שארגון חסד שולח לו אוכל מבושל לשבת. ולבקשת אשתו היא מעדיפה לבשל בעצמה, גם בגלל עדיפות אישית, וגם בגלל שהארגון שולח את האוכל רק שעתיים לפני שבת, ולפעמים לא שולחים, ולכן אי אפשר לסמוך ע"ז. ולכך הם בשבת אוכלים את האוכל שאשתו בישלה, והאוכל שהם מקבלים, משמש אותם לימי החול. השאלה אם אין בזה חשש גזל או גניבת דעת. ובפרט לפי מה שכתב המ"ב משם הס"ח, בסימן רמ"ב, דמי ששלחו לו מתנה לשבת לא יאכל אותה ביום חול. או שיש לאמוד דעת התורמים, שלא איכפ"ל לסייע בצדקה גם לימי החול.
יש לציין שהארגון משמש כמתווך בין מתנדבים לנצרכים. ואי"ז כספי צדקה.

תשובה:

שלום רב,

אנו מתנצלים על האיחור במתן התשובה.

אין בכך שאלה של גזל או של גניבת דעת.

מקורות:

בשו"ע הרב שם סעיף ח כתב שאין קפידא בכך רק ממידת חסידות אבל מן הדין מותר. ובפרט במקרה שהאוכל מגיע שעתיים לפני שבת, יש להניח שהרבה מן העניים המקבלים מניחים לימי החול והתורמים אינם מקפידים כלל.