שוכר הטוען שהוציא שולחן בהסכמת המשכיר

השכרתי דירה ועל פי ההסכם מתחייב השוכר להחזיר את כל החפצים והרהוט. המשכיר הוציא שולחן מהדירה והשולחן נהרס כליל השוכר טוען כי קיבל את הסכמת המשכיר ואילו המשכיר טוען כי לא נתן הסכמה.
האם השוכר חייב לשלם על השולחן.

תשובה:

אני מניח שיש טעות בשאלה וצ"ל שהשוכר הוציא שולחן.

אם השוכר טוען שקיבל רשות להוציא למקום שהוציא והמשכיר טוען בוודאות שלא נתן רשות, השוכר חייב להישבע שבועת היסת כדבריו.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רצו סעיף ח. במקרה זה שהשולחן לפנינו אין מקום להשביע שבועה מן התורה שאינו ברשותו וממילא אין מקום לגלגול, וכיון שאין עדים שהשוכר קיבל שמירה על שולחן זה (אני מניח שבחוזה אין פירוט של הריהוט), הרי הוא חייב שבועת היסת בלבד. עיין ש"ך שם סק"ט.

הצטרף לדיון

תגובה 1