להחזיר חוב שחייבים לנפטר לידי האלמנה

חבר טוב שיש לי חוב של סכום כסף כלפיו נפטר ל"ע האם אפשר להחזיר את הכסף לאלמנתו שהיא אחראית על ילדיו היורשים? אציין שהילדים כולם מעל גיל 13 אך בבית האמא.

תשובה:

אפשר להחזיר לאלמנה ולומר לה שהכסף הוא חוב שאתה חייב ליורשים. גם מבלי לומר שהכסף הוא חוב יש דרך כיצד להחזיר, עיין כאן.

מקורות:

האלמנה דינה כאפוטרופוסית ופירעון דינו כפירעון ליד היורשים. עיין שו"ע חו"מ סי' רצ סעיף כד מדין יתומים קטנים שסמכו אצל בעל הבית. ועיין בסי' קכ סעיף ב שפירעון לידי אשה המתעסקת בצרכי הבית הבית נחשב לפירעון.