משכיר שדורש מהשוכר 100 ש"ח עבור תיקונים

אני נכנסתי לדירה כאן והיו כמה דברים שבורים והם לוקחים מיוחד 100 ש"ח לתיקונים, האם אני צריך להשתתף? ובכלל אם יש סעיף מיוחד לתיקונים האם השוכר צריך להשתתף או הבעלים?

תשובה:

לא הבנתי בדיוק את השאלה. גם לא ברור מה כתוב בסעיף של התיקונים.

באופן כללי נהוג שהמשכיר חייב לתקן על חשבונו כל מה שמתקלקל מעצמו או משימוש סביר ושרוב בעלי הדירות היו מזמינים בעל מקצוע לתיקונים אלו.
דברים שהיו מקולקלים מיד עם שכירות הדירה, המשכיר חייב לתקן רק דברים נחוצים מאוד לדירה ושיש ברוב הדירות, כגון: חלונות פרוצים דלתות שלא נסגרות.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ה ועיין ערוך השולחן חו"מ סי' שיד סעיף א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. סליחה לא כתבתי שמדובר בוועד בית שלוקחים כעת 100 ש"ח על תיקון גדר ודלת של הגג וכדו' דברים שהיו שבורים לפני בואי לכאן וזאת מלבד עצם השאלה עד כמה עלי להשתתף בתיקונים באופן כללי?

  2. הוצאות שוטפות השוכר משלם, הוצאות תיקונים המשכיר משלם. אם וועד הבית מוסיף כל חודש 10 שקל כדי לכסות הוצאות תיקונים, הגר"י סילמן שליט"א סובר שהשוכר משלם (עד 15 ש"ח בחודש, או עד תוספת של 20%) והגר"מ שפרן שליט"א סובר שהמשכיר משלם.

    מקורות:

    עיין עלון המשפט גליון 42 עמוד 6 תשובה יא וגליון 44 עמוד 6 תשובה יא.