שתיית חלב עיזים בשבת להקלה על פצעי הפה

שלום לכבוד הרבנים שליט"א ושבוע טוב
שאלתי היא לגבי פצעי הפה הנקראים "פצעי אפטה" שהם כואבים מאוד, אומרים שחלב עז מועיל לרפאות את הפצעים הללו ולמען האמת מניסיון אישי זה עוזר מאוד. שאלתי היא האם בשבת מותר לגרגר חלב עז כדי להתרפאות מהפצעים או שיש בזה רפואה ואם אסור לגרגר ולירוק אולי אם יבלע יהיה מותר (כמובן שמדובר בחלב שנחלב מערב שבת)
ובכלל האם זה נכון שהחלב עז עוזר לפצעים אלו

תשובה:

שלום רב.

אינני יודע אם פתרון זה אכן מועיל לפצעי הפה אף שהוא ידוע מאוד בציבור.

מותר לשתות חלב זה בשבת כיון שהוא מאכל בריאים, אך להשהותו בפיו ולגרגרו אסור אלא אם כן יש לו צער גדול מאוד.

מקורות:

משנה ברורה סי' שכ"ח ס"ק ק"א וק"ב לענין גרגור יי"ש בפיו לצורך רפואת השיניים, והוא הדין בזה.