חשש לווסתות בזמן הריון

איזה עונות צריך לשמור כשאישה בשלושה חודשים הראשונים של הריון כשלא רואה דם.

תשובה:

שלום רב.

לאחר ג' חודשים לעיבורה, אינה צריכה לחשוש כלל לוסת שראתה לפני עיבורה, אך בשלשה החודשים הראשונים יש לחשוש לווסת קבועה לחודשים, ואין צריך להחמיר בעונת אור זרוע ועונות שאינם קבועות.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' קפ"ט סעיף ל"ג, ור' בבדי השולחן שם ס"ק של"ח שכתב שצריכה לעשות בדיקה לאחר הווסת כשאר הזמנים, ויש החולקים על זה.

ובאגרות משה יו"ד ח"ג סי' נ"ב כתב להקל בזה בזמנינו שנשים מסולקות דמים כבר מתחילת ההריון, וכ' שלכתחלה תבדוק כיון שאפשר לברר, וכן כ' בשבות יעקב ח"א סי' נ"א, אמנם בחת"ס סי' קס"ט כותב להדיא שצריך גם שיהיו אבריה כבדים וכן כתב בשבט הלוי ח"ג סקי"ד וק"כ ע"ש, ויתכן שניתן להקל בזה לענין חיבוק ונישוק.

ועי' עוד בשיעורי שבט הלוי סי' קפ"ד ס"ז משכב"ז (וכ' שם שמונים הג' חדשים מליל הטבילה).