קלקל רכיב מסוים תוך כדי בדיקה

שלום וברכה,

אני עובד כעצמאי בחברה והוריתי להם להזמין רכיב מסוים. כשבדקתי ביצעתי פעולה שמסתבר שקלקלתי אותו שכן הנחתי שיש בו הגנה פנימית אשר לא היתה לאותו רכיב. עד כמה אני מחויב לשלם את את הרכיב המקולקל. האם מותר לשלוח לחברה המספקת את הרכיב בתמימות ולהודיע שאינו פועל?

בתודה רבה

תשובה:

לכאורה הנך חייב לשלם לחברה.

יש לספר לחברה המספקת מה נעשה עם הרכיב.

מקורות:

שומר חינם אינו יכול להיפטר בטענה שהיה סבור שאם יעשה כך וכך יהיה בסדר, אלא מוטל עליו לחוש לכל תרחיש שייתכן ויקרה. דוגמאות לכך מצאנו בשו"ע חו"מ סי' רצא סוף סעיף כה ובש"ך שם ס"ק לג.