ביטוח ששולם רטרואקטיבי לפני המחלה

שלום וברכה

בעלי זצ"ל נפטר לפני כשנה.

חברת הפנסיה טוענת שהם אינם חייבים לשלם לי פנסיה. סוכן הביטוח אומר שבגלל הטעויות של החברה הם כן חייבים לשלם לי כי כתוב בכל הטפסים שהתחלת הביטוח התחיל לפני שהוא היה חולה (בחודש שהתחיל ביטוח חובה לפי החוק) והם לקחו תשלום רטרואקטיבי על החודשים שלפני המחלה. הסוכן ממליץ שאקח עורך דין וכנראה הם יחליטו להגיע להסכם מחוץ לבית משפט.

בבקשה לבדוק את הקבצים המצורפים ולענות אם מותר לי לתבוע לפי ההלכה.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שהמוסד לא עשו בדוקא שהביטוח יהיה רטרואקטיבי כדי להרוויח כסף בשבילך, אלא עשו כן בשביל כל צוות המוסד, או שבמקרה העבירו את התשלום באיחור. אם כן, את יכולה לשכור עורך דין כדי לתבוע את חברת הביטוח.

מותר גם לתבוע חברת ביטוח בבית משפט מבלי להקדים ולתבוע אותה בבית דין, אולם יש מחמירים להזמין פעם אחת בבית דין.

אני מתנצל על האיחור. היו הרבה שאלות שהמתינו לתשובה.

מקורות:

אם נעשה תרמית יש בכך איסור, גם אם יש תקווה שחברת הביטוח לא תוכל להוכיח את התרמית בבית משפט. אבל ככל שאין תרמית, כל העסקים עם חברת הביטוח הם על דעת חוקי המדינה (עיין תומים סי' קד סק"ג) וכנראה שכך גם מפורש בהסכם.