שותפים שכנים שאחד בנה מחיצה והשני רוצה לחפור מתחתיו

שני מגרשים משותפים של שני שכנים עם הפרשי גובה ביניהם של 70 סמ עד 2מטר בחלק האחורי של המגרשים. בעל המגרש העליון בנה חומה מאבן עכשיו בא השכן התחתון ורוצה לבנות מרתף ולכן הוא רוצה לחפור בצד של החומה שגובהה 2 מטר ועל כן שאלותי
האם הוא צריך לשלם לי חצי מהחומה שבניתי
והאם אני צריך להשתתף איתו (לטענתו)בחפירות שלו.

אציין שהחומה שלי צריכה חיזוק בעתיד(לדברי המהנדס שלי)והיא אינה מסוכנת בשום צורה (מפולת וכדומה) היום, לכן אני צריך לחזק אותה. אבל זה יכול להמתין שנים.

תשובה:

בעיקרון כל מי שנהנה מההוצאה של השותף השני חייב להשתתף איתו.
חסרים בשאלה הרבה פרוטים נחוצים, כמו כן, נראה שלא יהיה ניתן לענות מבלי לשמוע את שני הצדדים ומבלי לראות בשטח. יש לפנות לבורר מוסכם.