לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

התנגדות האשה להופעת עו"ד של הבעל בדיון בביה"ד

בעלי נטש אותי לפני 18 שנים ומאז הוא חי עם אישה אחרת שהיא עורכת דין.
במשך השנים הגענו להסכמות ואפילו היו הסכמים אבל אף פעם לא היו בינינו הליכים משפטיים.
לפני שנתיים וחצי בעלי הגיש תביעה בביה"ד הרבני כשמי שחתום על התביעה היא בת הזוג של בעלי.
בדיונים שהתקיימו מאז בביה"ד הרבני הבעל היה מיוצג ע"י עורך דין אחר ובת זוגו של הבעל לא הגיעה לדיונים. לדיון האחרון היא הגיעה וביה"ד מנע ממנה להיכנס לדיון או לייצג. עכשיו היא דורשת לייצג אותו כי לטענתה מותר לאדם לבחור לעצמו מי ייצג אותו בהליכים.
אני כמובן מתנגדת כי בבית הדין נדונים העניינים הכי אינטימיים ביני לבין בעלי ולא יעלה על הדעת האבסורד שמי שישאל אותי שאלות שביני לבין בעלי תהיה בת הזוג שלו שאיתה הוא חי!
האם יש עמדה בעניין זה בהלכה?
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום רב.

נדמה לי כי בתקנות הדיון אין התייחסות למקרה כזה או דומה לזה. אולם אם יראה לביה"ד כי משום רגישות הענין הדבר יקשה עלייך לטעון את טענתייך בדיון, ודאי כי זכותם וחובתם שלא לאפשר לה להופיע בדיון.

בהצלחה רבה

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סי' יז סעיף ד', ועי' עוד בשו"ת רדב"ז ח"ב סי' תשנג

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעתי בבתי המשפט לא היו מאפשרים זאת, וא"כ הדרנו לדברי המהר"י בן לב. שאם בערכאות לא מאפשרים זאת בודאי שבית הדין הרבניים אינם אמורים לאפשר זאת. נידון המהר"י היה בעורך דין ששמע את טענות הצד השני (שרצה לקחת אותו בתחילה לייצג אותו).