שימוש חד פעמי בכלי שמסופק אם צריך טבילה

אני נמצא בשטח ויש ברשותי כוסות זכוכית של חברת "אמגזית" אין לי מושג איפה יצרו אותם
והם לא טבולים
האם אני יכול לשתות איתם או לא?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

בעת הצורך ניתן להשתמש באופן חד פעמי בכלי זכוכית שיש ספק עליהם אם הם צריכים טבילה ואף אם צריכים טבילה אינו יודע אם הם נטבלו. וכשניתן יש להטבילו ללא ברכה.

מקורות:

כיון שחיוב כלי זכוכית בטבילה הוא רק דרבנן, ויש ספק אם כלים אלו יוצרו בארץ או לא, וגם אם יוצרו בחו"ל יש ספק אם בחברה שבבעלות נכרי או בבעלות יהודי אמרינן ספק דרבנן לקולא, אך כיון שיש לו מתירין אזלינן להחמיר אלא אם כן יש ספק ספיקא. ובשימוש באופן חד פעמי כתבו כמה פוסקים שניתן להקל (שו"ת שבט סופר יו"ד סי' ס"ז, שו"ת מנחת שלמה ח"ב סי' ס"ו וספר מנוחת אמת פי"ט ס"ו.