לעכב לחלק דירה לשלוש בבניין של 4 דיירים

ראובן קנה דירה בבנין שיש בו 4 דירות. לכל דירה כניסה נפרדת. משקל נכבד לקנית הדירה היתה העובדה שרק 4 דיירים יגורו בבניין. שמעון הגר בקומה ראשונה רוצה לחלק את דירתו לשלוש דירות קטנות. השאלה האם יש היתר לראובן להתנגד לחלוקה משום שזה יוריד את ערך הדירה וגם ירבה בשכנים ומקומות החניה גם מיועדים ל4. וכן אם נתחיל עכשיו יש לחשוש שבעוד תקופה שכן אחר ירצה לחלק את דירתו. חשוב לציין שמדובר בשכונה שכולה חדשה.

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי ראובן יכול להתנגד.

מקורות:

לראובן יש טענה שיתרבו משתמשים ברכוש המשותף. בבניינים שיש מעל 10 שכנים מקובל בהרבה בתי דינים שלא ניתן לעכב לחלק, מאחר ואין הפרעה משמעותית (אדרבה נטל ההוצאות יקטן), אבל בבניין של 4 דיירים ניתן לעכב.

להרחבה בנושא זה עיין עלון המשפט גליון 23 עמוד 4.