סכין בשרית שמרח בה גבינה, מעשר כספים כשיש מינוס בבנק

שלום לכבוד הרב,
אני מבקשת לשאול בנוגע לסכין בשרית שבשוגג מרחתי עימה גבינה.
מה הדין לגבי הסכין? האם ניתן להשתמש בה שוב?
שאלה נוספת, לגבי מעשר. אני אישה גרושה , יש לי שתי בנות בוגרות,
אני עובדת למחייתי ברוך השם, אני חיה בשכירות חודשית מחזירה הלוואות
שלקחתי למחייתי, ותמיד בגרעון .האם אני מחויבת לתת מעשר?
יש לציין שאני תורמת באופן חודשי האם זה גם כלול כמעשר?
אשמח לתשובה,
בברכה,
טליה.

תשובה:

שלום רב.

כיון שהגבינה היתה צוננת ניתן להשתמש בסכין שוב לאחר הדחתה היטב כמפורט כאן.

בוודאי תרומות הניתנות באופן חודשי נחשבות כהפרשת מעשר, ולמעשה אדם שאין לו פרנסה מספקת ונמצא בגרעון אינו חייב להפריש מעשר כספים כמבואר כאן.

בהצלחה רבה.