הקם לפני חצות לילה לענין ברכת התורה, נזכר באמצע אהבת עולם שלא בירך ברכת התורה

שאלה: אדם שהלך לישון מבעוד יום לאחר שהתפלל ערבית מבעוד יום,ושנתו נמשכה עד אחר צאת הכוכבים ואילך והתעורר. מה דינו לגביי ברכות התורה האם צריך לברך? וכן מה הדין אם לא התפלל ערבית ונרדם מבעוד יום ונמשכה שנתו ללילה?

שאלה: אדם שנזכר שלא בירך בר' התורה,ונזכר לאחר שהזכיר תיבת 'אהבת עולם וכו' אבל לא הזכיר עדיין ותלמדנו חוקיי חיים וכל מה שקשור בדברי תורה. האם רשאי לברך ברכות התורה ולחזור לומר מההתחלה ברכת אהבת עולם או שאינו רשאי ויסמוך על ברכת אהבת עולם שתפטור אותו ?

תשובה:

שלום רב.

ראה כאן מה שכתבנו בשאלה זו.

אינו יכול לברך ברכת התורה כיון שנמצא באמצע ברכות שמע ואסור לו להפסיק אלא יכוון לפטור בברכת 'אהבת עולם' וילמד מיד לאחר התפילה.

מקורות:

שו"ע סי' מ"ז ס"ז ומ"ב שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בילקוט יוסף פסק שאדם שנזכר בברכת 'יוצר' שלא בירך בר' התורה,רשאי בבין הפרקים לברך,כיוון שזו מצווה עוברת שלא יוכל לקיימה לאחר ברכת אהבת עולם. אמנם מה קרה שהתחיל בברכת אהבת עולם אבל לא הגיע להזכיר דברים הקשורים בתורה…

  2. שם כבר אסור לו להפסיק ואם היה אפשרות לעשות זאת לא היה מצב שצריך לברך ברכת התורה ב'אהבת עולם' כיון שתמיד יוכל לברך שם את ברכת התורה.