העושה צרכיו באמצע סעודתו

בס"ד

שלום וברכה!

האם יציאה לבית הכסא מהווה הפסק לברכות הנהנין?

כל טוב ותודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

יש ליטול ידים לאחר עשיית צרכים ולברך אשר יצר, וניתן להמשיך לאכול, ונוהגים שאף באמצע סעודת פת אין מברכים 'על נטילת ידים' על נטילה זו.

מקורות:

אף שבמשנה ברורה סי' קס"ד ס"ק י"ג ובביה"ל שם ד"ה לחזור הסיק שאם עשה צרכיו באמצע סעודתו חוזר ונוטל ידיו בברכה אלא אם כן רק השתין, מנהג העולם לא כך, ובספר פסקי תשובות עמ' תי"ד הביא בהערה 37 מקורות רבים לבאר את המנהג שלא כהמ"ב.