להעיר את אביו כדי לקרוא קריאת שמע

שלום רב

אני בחור שמקפיד לשמור תורה ומצוות וכל לילה לפני שאבי הולך לישון אני עושה לו קריאת שמע ומקריא לו מילה במילה בגלל שהוא אנוס ושאלתי: האם מותר לי להעיר אותו מהשינה בזמן שאני רואה אותו ישן כדי לעשות לו קריאת שמע

תשובה:

שלום רב.

בספר חסידים סי' של"ז כתב שמצוה להעיר את אביו לדבר מצווה, וכן כשיודע שאביו ישמח בכך שמעיר אותו יכול להקיצו משנתו, ואם יכול עדיף להעיר אותו על ידי אדם אחר.

מקורות:

והביא את דברי הספר חסידים גם בחיי אדם כלל ס"ז סעיף י"א, ור' בערוך השולחן סי' ר"מ סעיף מ' שהוסיף על דבריו שדווקא כשעומד לעבור זמן תפילה וכן תמה על דבריו מהמעשה של דמא בן נתינא שלא העיר את אביו אף שודאי היה שמח בכך, ולכן כתב שיתכן שכל אחד לפי מה שהוא אדם, אך עדיף להעירו על ידי אדם אחר וכתב שכך המנהג.