לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לימוד מקרא בלילה

שלום רב

האם מותר לי לקרוא ביחיד דברי תורה כגון:ספר הלכות לאחר צאת הכוכבים
למה קראתי עכשיו בספרי [קיצור שולחן ערוך] שאסור לקרוא מקרא בלילה

תשובה:

שלום רב.

אכן יש הסוברים שאסור ללמוד פסוקי מקרא בלילה אך אין זה איסור אלא שלכתחלה עדיף ללמוד מקרא ביום, והנוהגים כאר"י מחמירים בזה יותר, אך גם להאר"י האיסור הוא רק ללמוד פסוקים מהתנ"ך לשם לימוד, אך אמירת פסוקים לרחמים מותר.

מקורות:

שער הציון סי' רל"ח סק"א ואשל אברהם שם ושו"ת לבושי מרדכי או"ח סי' קפ"ו.